Uslovi online kupovine

Poštovani potrošači,

molimo vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja pre upotrebe Live Company Servis (u daljem tekstu: LCS) internet sajta. Korišćenjem našeg internet sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu: Uslovi).

Live Company Servis doo Novi Sad zadržava pravo da u bilo kom trenutku izmeni Uslove unošenjem izmena u ovaj tekst. Predlažemo da s vremena na vreme posetite ovu internet stranicu i proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete.

1. Korisnik je svako lice koje pristupa sajtu www.printerking.rs i svim njegovim sadržajima.

2. Potrošač je fizičko ili pravno lice koje kupuje proizvode radi namirenja individualnih potreba, ili radi obavljanja profesionalne delatnosti.

3. Prodavac u konkretnom slučaju je LCS.

LCS na sajtu sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje www.printerking.rs sajta koristite isključivo na vlastitu odgovornost i LCS se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Sadržaji objavljeni na internet sajtu LCS-a, vlasništvo su LCS-a i mogu se upotrebljavati samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštovati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima.

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl.), tekstovi, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo LCS-a i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti.

Nije dozvoljeno menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ukoliko želite da koristite sadržaje objavljene na ovom internet sajtu u druge svrhe od ovde navedenih potrebno je da nas kontaktirate radi dobijanja dozvole.

Uputstvo za online kupovinu

1. Registrujte se da biste mogli da naručite proizvode. Registracija se vrši popunjavanjem Formulara za registraciju;

2. Kada pronađete proizvod koji želite da naručite, kliknite na njegovu sličicu ili naziv pored sličice da uđete na stranu sa detaljnim prikazom ili na dugme “U korpu” ukoliko želite odmah da kupite;

3. Na strani sa detaljnim prikazom kliknite dugme “U korpu” da biste ubacili proizvod u svoju korpu za kupovinu;

4. Prikazaće Vam se strana sa sadržajem korpe. Kliknite na dugme “Naruči”;

5. Prikazaće Vam se formular za naručivanje. Popunite formular i kliknite dugme “Nastavi naručivanje”;

6. Videćete stranu sa detaljima narudžbe. Proverite i potvrdite detalje narudžbe. Zatim kliknite dugme “Potvrđujem narudžbu” da izvršite narudžbu;

7. Vaša porudžbenica je uspešno kreirana. Ukoliko je naručena roba dostupna i spremna za realizaciju naše saradnje naš operater će Vas kontaktirati u roku ne dužem od jednog radnog dana od trenutka prijema narudžbenice radi provere ispravnosti Vaših podataka i potvrde narudžbenice. Trenutni status Vaše porudžbine je – na čekanju. Status Vaše porudžbine možete proveriti kroz Vaš nalog na sajtu.

Cene

Sve cene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine i u njih je uključen PDV. Sve cene su date u dinarima.

Po zaključenju porudžbine na sajtu, dobićete e-mail sa potvrdom porudžbine. Ovaj e-mail sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja. Tek nakon dostavljanja potvrde od strane LCS-a na mail potrošača, porudžbina se smatra zaključenom. U slučaju da nismo u mogućnosti da potvrdimo porudžbinu, bićete obavešteni u što kraćem roku.

Opis proizvoda

LCS nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, LCS ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda niti slike 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili u roku od 15 dana od dana isporuke proizvoda, a mi ćemo vam vratiti novac.

Dostupnost uređaja prikazana na internet stranici može se razlikovati od stvarnog stanja zaliha. Tačno stanje zaliha tj. dostupnost se može utvrditi ili pozivanjem broja 021/530-860 ili putem e-mail-a office.ns@printerking.rs

Isporuka

Ukoliko se proizvodi koje poručite putem Interneta dostavljaju na teritoriji grada Novog Sada, isti će Potrošaču biti dostavljeni lično u roku od 24h od momenta porudžbine, dok će proizvodi koji se isporučuju na ostaloj teritoriji Republike Srbije biti isporučeni posredstvom kurirskih službi sa kojima LCS ostvaruje saradnju. Plaćanje se vrši prilikom preuzimanja (gotovinom) ili direktnom uplatom na račun LCS.

Za sve porudžbine, koje se dostavljaju na teritoriji Republike Srbije, bilo da se dostava vrši lično od strane LCS-a ili kurirskom službom, dostava je besplatna.

Ukoliko dođe do vanrednih okolnosti, koje u potpunosti onemogućuju isporuku, o tome ćete biti obavešteni putem informacija za kontakt koje ste nam dali prilikom poručivanja proizvoda.

Prilikom prijema proizvoda, Potrošač je dužan da sa licem koje dostavlja proizvod, otpakuje i detaljno vizuelno pregleda isti, da bi se uverio da li postoje fizička oštećenja. Ukoliko postoje fizička oštećenja, Potrošač ima pravo da odbije prijem proizvoda.

Pristup mestu isporuke, mora biti adekvatan dimenzijama upakovanog proizvoda. Gde god pristup nije moguć, isporuka se vrši na prvu slobodnu tačku (ukoliko se radi o proizvodima koje dostavlja kurirska služba, na toj tački se vrši otpakovanje i vizuelni pregled uređaja).

NAPOMENA: Lice koje dostavlja proizvod ne vrši montažu uređaja

Sva dodatna pitanja u vezi proizvoda, cena ili isporuke možete nam postaviti i putem telefona na broj 021/530-860 ili e-maila na adresu: office.ns@printerking.rs. Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo. Poručivanjem dajete saglasnost za kontakt kroz sve raspoložive kanale komunikacije na osnovu podataka koje ste ostavili, dok se drugačije ne izjasnite, što se može uraditi u bilo kom momentu.

Privatnost podataka

Zaštita privatnosti ličnih podataka korisnika sajtova je od najvećeg značaja za našu kompaniju. Sve aktivnosti na internetu koje su povezane LCS usklađene sa propisima Republike Srbije, a takođe prate intenciju GDPR.

Podacima o ličnosti smatraju se oni podaci koji otkrivaju Vaš identitet, npr. Vaše ime i prezime, adresa, broj telefona ili e-mail. LCS ne prikuplja podatke o ličnosti bez vaše dozvole tj. ukoliko Vi niste voljni da nam ih date npr. kada poručujete proizvod ili se prijavljujete za newsletter.

Prihvatanjem ovih Uslova dajete izričit pristanak tj. saglasnost da LCS, povezana lica i njeni poslovni partneri, prikupljaju, obrađuju, te međusobno prosleđuju i razmenjuju podatke navedene u porudžbenici, kao i podatke o porudžbinama u svrhu brige o kupcima i marketinga, rešavanja reklamacija, kao i praćenja preferencija — potreba potrošača, kako bi LCS ocenila da li ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga i proizvoda. Sve posredovane informacije su sigurne, nećemo ih ni pod kojim uslovima zloupotrebiti niti prodavati na tržištu, što Vam osigurava potpuno sigurno i bezbedno poslovanje i saradnju sa LCS. Svi zaposleni Internet prodavnice LCS (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Prihvatanjem ovih Uslova potvrđujete da ste upoznati sa sa pravom da u svakom trenutku možete u celini povući ovu izjavu o saglasnosti.
Nećemo vam nikada slati e-mailove za koje se niste samovoljno prijavili.

Potrošači koji odluče da se odjave od newsletter-a, to mogu učiniti tako što će poslati e-mail na adresu office.ns@printerking.rs sa naznakom “odjava”

LCS preduzima sve mere kako bi maksimalno osigurao lične podatke. Ti podaci su brižljivo osigurani od gubitka, uništavanja, izmena, falsifikovanja, manipulacije i neovlašćenog pristupa ili upotrebe.

Kolačići (cookies)

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo pregledanja sadržaja na sajtu LCS-a i kako bi ova stranica funkcionisala ispravno, moramo vršiti konstantna unapređivanja. Zato ova stranica mora poslati Vašem računaru malu količinu informacija (tzv. kolačići ili cookies).

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti smo u obavezi da obezbedimo Vaš pristanak pre slanja kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje ćete biti u mogućnosti pregledanja sadržaja, ali Vam određene mogućnosti neće biti dostupne.

Kolačići su informacije koje web stranica koju posećujete šalje Vašem računaru u svrhu poboljsavanja Vašeg korisničkog iskustva i potreba. Kolačići čuvaju informacije koje ste Vi podesili za Vašu pretragu kao što su jezik, adresa, e-mail, ili podaci o ličnosti, i pamte ih svaki put kada se ponovo vratite na istu stranicu.

Ovim informacijama ili bilo kojim drugim datotekama iz Vašeg računara ni jedan sajt ne može da pristupi ukoliko Vi to ne omogućite na vašem računaru. Pomenute informacije koje web stranica šalje Vašem računaru Vama nije vidljiva, a takođe možete i da promenite postavke internet pretraživača da sami birate da li želite da čuvate kolačiće ili da ih odbijete.

Korist koju Vi imate ukoliko pristanete na kolačiće:

• Vaš uređaj pamti sve informacije koje ste uneli, tako da sledeći put kad se budete vratili na sajt nećete morati da ih ponovo unosite;

• Prilagođava sadržaj vašim preferencijama, i dobijate informacije u skladu sa Vašim profilom;

• Dobićete promocije i specijalne akcije koje odgovaraju Vašim potrebama.

Slanje dokumentacije na mail

Ostavljanjem mail adrese dajete saglasnost da Vam se obaveštenja i dokumentacija koja se odnose na ugovor o prodaji šalju u elektronskom obliku, na mail adresu koju ste ostavili. LCS će komunicirati sa Vama putem elektronske pošte (email) ili obaveštenjima koja će objavljivati na ovom sajtu, a u posebnim slučajevima i telefonom.

Zabrana zloupotrebe sajta

Korisnicima našeg internet sajta nije dozvoljeno da:

• Ometaju i/ili onemogućavaju bilo koje funkcije povezane sa sigurnošću na sajtu ili funkcije koje sprečavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje dostupnog sadržaja;

• Objavljuju i/ili prenose na internet sajt svaki materijal koji je preteći, klevetnički, nepristojan, uvredljiv, pornografski ili zlostavljački. Takođe materijal kojim se može inicirati rasnu mržnju, uzrokujete uznemiravanje ili bilo koje neprijatnosti usled kršenja privatnosti, poverenja određenim diskriminacionim, pretećim ili izazivačkim komentarima.

• Daju netačne informacije koje se tiču ličnih podataka;

• Koriste tuđe lične podatke bez dozvole te osobe ili lažno predstavljaju da istupaju u ime trećeg lica, firme ili organizacije;

• Bave se bilo kojim nezakonitim ili protivpravnim ponašanjem koristeći naš sajt;

• Modifikuju, ometaju, presreću ili hakuju internet sajt u cilju njegovog onesposobljavanja;

• Koriste specijalizovane programe radi preuzimanja sadržaja sa sajta.

Ukoliko se prekrši bilo koji od navedenih Uslova mi korisnika možemo onemogućiti da koristi ovaj internet sajt na stalnom ili privremenom nivou. Takođe, možemo preduzeti i druge mere, uključujući ali ne ograničavajući se na to da prijavimo nadležnim organima.